KASUT BURUK

Suasana petang itu sangat sunyi seakan-akan memahami perasaan Afiq di kala ini. Dia termenung di tepi tangga melihat sepasang kasut yang telah lusuh. Mengenang ejekkan rakan-rakannya, air matanya menitis tanpa disedari. “Kasut koyak! Aku tengok kasut kau ni dah macam bulan dah. Dasar budak miskin!” Kata-kata itu bersisa dengan gelak-tawa yang bagaikan jarum halus yang… Read More KASUT BURUK

PENTINGKAH SAMBUT HARI IBU?

Pentingkah kita menyambut hari Ibu? Semua orang pastinya mempunyai seorang ibu. Ibu yang melahirkan, mendidik dan membesarkan tanpa jemu dan sentiasa menginginkan yang terbaik buat anaknya. Hari-hari merupakan hari ibu. Mungkin ada satu hari yang anda ingin meraikan ibu anda dengan sangat istimewa layanannya. Jadi, apakah rancangan anda untuk meraikan ibu anda? Jika anda masih… Read More PENTINGKAH SAMBUT HARI IBU?

IBUMU MASIH ADA?

Kredit Google.com Bismillahirrahmanirrahim… Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW yang telah menumpahkan darah dan mengorbankan segala jiwa raga demi menyampaikan risalah Islam kepada umat manusia. Nabi SAW yang diuji saat melihatnya dunia dengan kematian si ibu. Allah Allah…Besarnya ujian yang ditimpakan Allah SWT buat kekasihnya, Rasulullah SAW. Bila disebut tentang ibu,… Read More IBUMU MASIH ADA?

FEMINISME PEMUSNAH WANITA!

Duhai wanita, ingatkah suatu ketika dahulu? Bagaimana dirimu dicaci dihina? Lahirmu ke dunia, bagai membawa malang ke pelusuk alam. Kau dibunuh, ditanam hidup-hidup di dalam lubang. Jikalau pun kau hidup, kau hanya sekadar menjadi hiburan. Kau dikeji kerana lemah, dihargai kerana kecantikan. Sudahkah kau lupa sejarah hidupmu wahai wanita? Dan hadirnya Islam, ibarat membawa cahaya… Read More FEMINISME PEMUSNAH WANITA!